2019 m. balandžio 25 d. Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje buvo pristatyta Teisinio reguliavimo tinkamumo patikros transporto srityje atlikimo ir reguliavimo naštos ūkio subjektams vertinimo ataskaita, kurią pagal ministerijos užsakymą parengė konkursą laimėjusios UAB „Smart Continent“ projekto vadovas ir transporto srities ekspertas Andrius Jeržemskis, ekonomikos srities ekspertė Ieva Girdvainytė ir teisės srities ekspertas Vilius Nikitinas.

Pristatyme dalyvavo Ekonomikos ir inovacijų ministerijos Verslo aplinkos bei Ekonomikos plėtros departamentų, Susisiekimo ministerijos Kelių ir oro transporto politikos grupės ir LTSA atsakingi darbuotojai, Lietuvos keleivių vežimo asociacijos prezidentas Gintaras Nakutis ir prezidiumo narys, UAB „Kautra“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas, taip pat taksi bendrovės UAB „Amber Vilnius“ ir pavėžėjų įmonės „Bolt“ atstovai.

„Smart Continent“ pristatė su Susisiekimo ir Ekonomikos ir inovacijų ministerijomis suderintus pasiūlymus, atsakė į susitikimo dalyvių klausimus.

Vyko diskusijos, LKVA atstovai išsakė savo pozicijas dėl keleivių vežimo veiklos teisinio reguliavimo problemų.

Iš susitikime pateiktos informacijos galima spręsti, kad atsižvelgta į LKVA pastabas, kurios buvo išsakytos projekto rėmuose vertinamiems teisės aktams. „Smart Continent“ rekomenduoja atsižvelgti į kai kurias  LKVA pastabas, pvz., kad kelių transporto reguliavimą reikėtų vertinti ir viešųjų pirkimų bei konkurencijos įstatymų kontekste.

Susitikimo dalyviams susipažinti buvo pateikta visa ataskaita, kurią išnagrinėjusi asociacija pareikš savo nuomone dėl teikiamų pasiūlymų.

Primename, kad š.m. vasario 13 d. LKVA atstovai buvo susitikę su „Smart Continent“ darbuotojais, vykdančiais Ekonomikos ir inovacijų ministerijos užsakytą projektą dėl kelių transporto veiklos teisinio reguliavimo vertinimo. LKVA šiuo klausimu pateikė savo nuomonę 2019 m. vasario 21 d.

LKVA informacija