Į Vilnių atvyko penki pirmieji elektriniai „Karsan Jest“. Juos vilniečiai galėjo ne tik apžiūrėti iš arti, bet ir pasivažinėti miesto gatvėmis. Sekmadienį naujieji autobusai pradės vežti keleivius 89-uoju maršrutu.

Elektrinių autobusų ir pakrovimo įrenginių sandorio vertė 1 510 957 eurai, o pats pirkimas finansuotas UAB „Vilniaus viešasis transportas“ lėšomis. Autobusai įsigyti iš tiekėjų grupės, sudarytos iš UAB „TM Service“ ir autobusų gamintojo iš Turkijos „Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A. S.“

Autobusuose sumontuoti BMW varikliai, juose yra dvigubos ličio jonų baterijos. Autobusų gamintojai kartu su kiekviena nauja elektrine viešojo transporto priemone pristatė ir įkrovimo įrenginius. Baterijos bus įkraunamos UAB „Vilniaus viešasis transportas“ patalpose, Verkių transporto departamente. Be to, autobusuose sumontuotos standartinės Combo-2 (CCS) jungtys,  kuriomis traukos baterijas mieste bus galima įkrauti nuo esančių elektrinių automobilių įkrovimo stotelių. Naudojant greito krovimo funkciją, autobusas per 55 minutes gali būti įkrautas iki 80%.

Keleivių vežėjai iš Lietuvos „Karsan Jest Electric“ autobusus pirmieji galėjo išbandyti netoli Miuncheno esančiame BMW bandymų poligone.

Apie tai plačiau:

http://ebus.lt/karsan-jest-electric-simpatiskas-mazylis-su-bmw-sirdimi/

eBus.lt