Š.m. lapkričio 7 d. žurnalas VALSTYBĖ organizavo metinius renginius – Lietuvos susisiekimo konferenciją ir Vilniaus energetikos forumą. Juose buvo siekiama išsiaiškinti, kokie svarbiausi pokyčiai vyksta susisiekimo ir transporto sektoriuose bei kaip technologijų evoliucija, globali ir ypač Europos Sąjungos vykdoma politika daro įtaką energetikos sektoriui.

Sveikinimo kalbą pasakė Ekonomikos ir inovacijų ministras ir kandidatas į eurokomisarus Virginijus Sinkevičius, pranešimą Svarbiausi darbai susisiekimo sektoriuje 2020 metais“ padarė susisiekimo ministras Jaroslav Narkevič.

Viena iš popietinių sesijų „Technologinė ir sisteminė transporto sektoriaus transformacija“ buvo skirta miestų transporto ir energetikos ekosistemos plėtrai, kurioje buvo siekiama išsiaiškinti: kaip patvirtinti judumo planai keis transporto ekosistemą, kaip turės keistis ir prisitaikyti egzistuojantys transporto verslai, kaip keičiasi transporto sistema pažangiausiuose Vakarų miestuose ir kodėl, ką daryti, kad Lietuvos didieji miestai sėkmingai didintų savo patrauklumą ir taptų ne tik žalesni, tačiau ir geriau integruoti transporto prasme.

Šioje sesijoje UAB „Vėjo projektai“ vadovas A.Naujėkas papasakojo kaip vėjo jėgainėse pagaminta elektra bus naudojama Klaipėdoje jų pačių pagamintų elektrinių autobusų varikliams ir taip viešajame transporte bus pasiekta „nuline emisija“ (be CO2) vežant keleivius, o pranešimo tema – „Kas yra lengvi miestai ir kaip susisieksime ateityje?“

AB „Klaipėdos nafta“ atstovas R.Rusinas kalbėjo apie SGD potencialą transporto ir energetikos sektoriuose žaliosios energetikos revoliucijos eroje.

Specialų pranešimą „Kaip funkcionuos tarpmiestinis ir miestų transportas?“ padarė UAB „Kautra“ generalinis direktorius L.Skardžiukas. Šio pranešimo pagrindinė mintis: nesame tik vežėjai, esame paslaugas teikianti įmonė. Taip pat bandyta atsakyti į klausimą „Kaip keliausime 2050 metais“.

Daugiau apie šį pranešimą ir vėliau vykusią diskusiją, kurioje dalyvavo Linas Skardžiukas, Vladislav Kondratovič ir Gintaras Nakutis skaitykite ebus.lt.

LKVA informacija

eBus.lt nuotraukos