Klaipėdos autobusų stotis iškart po Velykų atnaujino siuntų tarnybos darbą ir nuo balandžio 14 dienos autobusai vėl gabena siuntas į Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės, Alytaus ir Prienų autobusų stotis.

Kaip teigia vežėjai, šalyje įvestas karantinas labai smarkiai sumažino keliautojų srautus, tačiau išaugino nuotolinę ir internetinę prekybą, o pirkiniai pristatomi per siuntų tarnybas. Šiomis dienomis neretas vaizdas, kai Klaipėdoje prie siuntų terminalų driekiasi laukiančių žmonių eilės.

„Reikia išnaudoti palankią situaciją. Iki koronaviruso pandemijos Lietuvoje siuntų verslas autobusais buvo išvystytas labai gerai. Tad kritus pajamoms iš keleivių pervežimo bandysime atsigriebti iš siuntų gabenimo. Manome, kad bus visapusiška nauda: ir darbuotojams, ir klientams ir bendrovei. Juo labiau, kad mes vieninteliai iš didžiųjų miestų nesustabdėme tarpmiestinių pervežimų ir siuntų pervežimas mums papildomai nekainuos“, – sakė Vaidas Ramanauskas, UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ generalinis direktorius.

Kitų miestų vežėjai deklaruoja, jog yra pasiruošę vežti siuntas, jei autobuse nebus ir nė vieno keleivio.

Iki karantino paskelbimo Lietuvos miestų autobusų stotyse veikė net 43 siuntų terminalai. Nuo balandžio 14 dienos atsidarys ne visi, o tik 8, didžiuosiuose šalies miestuose.

Pasak V. Ramanausko, į Klaipėdos stoties siuntų tarnybą ateisiantys klientai turėtų atkreipti dėmesį, kad atnaujinami ne visi tarpmiestinių autobusų maršrutai, todėl Klaipėdos autobusų siuntų tarnybos darbo laikas bus trumpesnis nei anksčiau ir priderintas prie autobusų išvykimo.

„Siuntų tarnyba dirbs kasdien nuo 7.30 iki 17 valandos. Taip pat juridiniams asmenims yra galimybė pasinaudoti mūsų kurjerių tarnybos paslauga „nuo durų iki durų“ – galime siuntą paimti iš nurodytos vietos“, – sakė V. Ramanauskas.

Dėl koronaviruso plitimo grėsmės Klaipėdos autobusų stotyje keleivių laukimo salė atidaryta nuo 7 iki 19 valandos, bet bilietų kasos nedirba. Bilietus kelionėms reikia įsigyti internetu https://www.autobusubilietai.lt/ arba autobuse iš vairuotojo.

Klaipėdos autobusų parko informacija

Linos Jakubauskienės nuotrauka