Vis daugiau kalbant apie naujas COVID-19 viruso atmainas bei per lėtai didėjantį šalies gyventojų imunizacijos lygiui, keleivinio transporto vežėjai skatina skiepytis ir komentuoja apie darbuotojų vakcinacijos, ir imunizacijos eigą.

Viešosios duomenų rinkmenos „Lietuvos statistika“ duomenimis¹, viena didžiausių šalies keleivinio transporto įmonių „Kautra“ turinti 625 darbuotojų ir aptarnaujanti per 200 tolimojo tarpmiestinio susisiekimo reisų, pasiekė 70% bendrą įmonės darbuotojų imunizacijos lygį. Tai yra pasiskiepijusių bei persirgusių koronavirusu darbuotojų dalis turinti imunitetą koronavirusui. Tuo tarpu pasiskiepijusių darbuotojų skaičius įmonėje viršija 60%.

„Matome bendrą imunitetą koronavirusui turinčių žmonių skaičių šalyje, kuris yra apie pusę visos šalies populiacijos. Skaičius nėra toks džiuginantis, kokio norėtųsi. Nuo to priklauso ne tik visų mūsų sveikata, bet ir tai, kokiomis sąlygomis gyvensime ir dirbsime likusius metus. Šiai dienai pasiskiepijusių įmonėje dalis vis auga. Negalime sau leisti sustoti, džiaugiuosi darbuotojų sąmoningumu ir pasiektu bendro imuniteto lygiu. Toliau skatiname ir sudarome visas sąlygas darbuotojams skiepytis ir tikimės, kad artėjantis ruduo nebus toks niūrus, koks buvo praeitas“, – pasakojo Kautros generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

Keleivinio transporto vežėja imasi visų įmanomų prevencijos priemonių užtikrinti saugias keliones. Be to, nuo liepos 26 d. įmonės darbuotojai, kurie liks nesiskiepiję, turės pareigą testuotis kas 7-10 dienų ir pateikti tai įrodantį dokumentą. Įmonės atstovų teigimu, tai būtina priemonė norint saugiai tęsti veiklą.

  1. Viešosios duomenų rinkmenos “Lietuvos statistika” duomenys.

„Kautra“ informacija ir nuotrauka