Susisiekimo ministerija š.m. birželio 21 d. pakvietė Lietuvos keleivių vežimo asociacijos, LINAVA, Savivaldybių asociacijos, Transporto saugos administracijos atstovus pasitarti dėl Leidimų vežti keleivius reguliaraus susisiekimo kelių transporto maršrutais išdavimo taisyklių projekto (naujos redakcijos).

Pasitarime dalyvavo susisiekimo viceministras Paulius Martinkus, Kelių ir oro transporto politikos grupės vadovas Vladislav Kondratovič, Transporto saugos administracijos direktoriaus pavaduotojas Justas Rašomavičius, kiti Susisiekimo ministerijos, LTSA ir Konkurencijos tarybos atsakingi darbuotojai.

LKVA atstovavo prezidentas Gintaras Nakutis, UAB „Kautra“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas, marketingo direktorius Gintautas Pakusas, UAB „Marijampolės autobusų parkas“ direktorė Dalytė Venčkauskienė ir UAB „Jonavos autobusai“ direktorius Otaras Urbanas. Asociacijai „Linava“ atstovavo UAB „Busturas“ generalinis direktorius Vaidas Seirackas, UAB „Rokiškių autobusų parkas“ direktorius Virginijus Matulka ir „Linavos“ Keleivinio transporto skyriaus vadovas Jevgenij Stolovickij.

Pasitarime buvo paaiškinti tolimojo susisiekimo naujo teisinio reguliavimo tikslai, atsakyta į pasitarimo dalyvių klausimus.

Pagrindinės naujovės – taisyklės taikomos tik tolimojo susisiekimo maršrutams ir nebetaikomos vietiniam (miesto ir priemiestiniam) susisiekimui, kaip buvo iki šiol, nustatomi nauji reikalavimai vežėjams ir transporto priemonėms, numatyti pažeidimai (yra ir abejotinų) leidimui sustabdyti, teisė vežti keleivius „absoliučiai“ liberalizuojama, suteikiama visiška laisvė vežėjams patiems sudaryti bet kokį maršrutą, numatomi papildomi įpareigojimai vežėjams ir ekipažams, taip pat nustatomi pereinamieji laikotarpiai dabar dirbantiems vežėjams ir reikalavimams transporto priemonėms.

Pasitarime sutarta, kad Susisiekimo ministerija lauks pastabų 3 savaites, po to bus surengtas dar vienas pasitarimas įvertinti siūlomas pastabas.

LKVA informacija

LKVA nuotrauka