Kauno viešojo transporto vežėjas UAB „Kauno autobusai“ tęsia ambicingus planus atnaujinti viešojo transporto parką, paverčiant jį ne tik visiškai žemagrindžiu, bet ir ekologišku. Įsigijus 100 naujų hibridinių autobusų „MAN“ daugiau nei pusė autobusais teikiamų paslaugų bus teikiamos naujomis transporto priemonėmis.

Lapkričio 22 d. Kauno miestui istorinė – šiandien pasirašyta 24 mln. eurų (be PVM) sutartis dėl 100 hibridinių autobusų pirkimo. Sutartis pasirašyta su ekonomiškai naudingiausią pasiūlymą pateikusiu tiekėju UAB „Adampolis“. Tai didžiausias tokio tipo transporto priemonių pirkinys Kauno viešojo transporto istorijoje.

Vokietijos gamintojas „MAN“ kitų metų pabaigoje pristatys pirmuosius ekologiškus, itin modernaus dizaino, ekonomiškus autobusus. Skaičiuojama, kad per metus naujieji „MAN Lion‘s City 12“ hibridiniai autobusai eisme išmetamo CO2 kiekį sumažins beveik 2,5 tūkst. tonų, o miestui sutaupys daugiau nei pusę milijono eurų. Aplinką tausojančiame „MAN“ autobuse esantis itin patvarus elektrinis variklis sukauptą elektros energiją panaudos transporto priemonei pajudant iš vietos ir stabdant. Pažangi, sukauptą energiją konvertuojanti hibridinė technologija, leis ne tik optimizuoti suvartojamo kuro sąnaudas ir išmetamų teršalų kiekį, bet ir sumažins aplinkos triukšmą.

Šiuolaikiško dizaino žemagrindžiuose „MAN Lions City 12“ autobusuose kelione mėgausis ir keleiviai ir vairuotojai. Keleivių ir vairuotojų patogumui bus įrengtos itin patogios, ergonomiškos sėdynės, jaukų ir kokybišką salono apšvietimą užtikrins LED apšvietimo sistema, o efektyvų salono kondicionavimą ir šildymą garantuos aukštos kokybės kondicionavimo sistema. Vairuotojo darbo kasdienybę palengvins erdvi darbo vieta, pilnai uždaros, kondicionavimą turinčios kabinos, patobulintas valdymo skydelis bei ratų techninę būklę leidžianti sekti slėgio ir temperatūros stebėsenos sistema.

Planuojama, kad pirmieji, išskirtinio dizaino „MAN“ hibridiniai autobusai Kauną pasieks kitų metų paskutinį ketvirtį. Įsigydama 100 hibridinių autobusų bendrovė „Kauno autobusai“ taip pat perka techninio aptarnavimo ir priežiūros paslaugas autobusų garantiniu laikotarpiu bei joms atlikti reikalingų eksploatacinių medžiagų ir atsarginių dalių pirkimo procedūras.

Bendrovės „Kauno autobusai“ informacija

Linos Jakubauskienės nuotrauka