Vokietijos vežėjai autobusais užblokavo dalį Berlyno. Taip jie protestavo prieš pernelyg menką valstybės paramą vienam labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiam verslo sektoriui.

Autobusų savininkai atvyko iš skirtingų Vokietijos regionų. Pasak transporto kompanijų atstovų, paramos dėl koronaviruso krizės sulaukė visi, išskyrus juos. Vietoj žadėtųjų milijardų, skirta vos po keletą tūkstančių vienai įmonei.

Moteris iš Bavarijos, kuriai priklauso nedidelė įmonė, už dviejų transporto priemonių nuomą turėjo sumokėti po 5000 eurų per mėnesį. Iš valstybės jai buvo skirta vienkartinė išmoka – apie 10 tūkst. eurų. Pasak savininkės, dėl koronaviruso žmonės bijojo keliauti, niekas nerengė išvykų, atšauktos kelionės į užsienį. Įmonė neturėjo darbo.

Kiti autobusų kompanijų savininkai teigė, kad vyriausybė taiko dvigubus standartus, leisdama „Lufthansa“ užpildyti visas vietas lėktuve, nors autobusuose buvo būtina didesnė erdvė keleiviams.

Prieš protestuotojus stojęs Vokietijos transporto ministras Andreasas Scheueris pranešė – iš Angelos Merkel sulaukė patikinimo, jog autobusų kompanijoms bus skirta 170 milijonų eurų. Vežėjų reakcijos į šiuos žodžius buvo skirtingos – vienų teigimu, suma nėra didelė, kiti pasidžiaugė, jog siūloma bent šiokia tokia parama.

Ta pačia proga protestavo ir kelionių agentūrų savininkai. Jie reikalavo įkurti Turizmo ministeriją, kurios šalyje nėra, nes šis sektorius yra svarbus Vokietijos ekonomikai.

eBus.lt

Nuotrauka – iš Facebook