Išaušo ilgai laukta diena – Kauną pasiekė pirmasis iš šimto naujas hibridinis „MAN Lion’s City“ autobusas. Autobusas atvežtas į UAB „Adampolis“ techninę bazę, kur atliekama pirminė techninė apžiūra, ir tik sumontavus papildomą įrangą, hibridas bus perduotas bendrovei „Kauno autobusai“. Naujieji ,,MAN“ miesto maršrutuose pasirodys jau spalį.

Bendrovė „Kauno autobusai“ 23,5 mln. eurų sutartį pagaminti 100 naujų hibridinių autobusų sudarė praėjusių metų lapkritį. Transporto priemonių tiekėjas parinktas po daugiau nei pusmetį trukusio konkurso, kurio metu gamintojas atrinktas pagal autobuso kainą, degalų ir aptarnavimo ilgalaikes sąnaudas. Pagal sutartį pirmuosius autobusus gamintojas įsipareigojo atvežti į Kauną ne vėliau, kaip per 12 mėnesių.

„Naujasis „MAN“ autobusas tikrai pranoksta iki šiol Lietuvoje eksploatuotus autobusus. Hibridinė pavara užtikrins tylius sustojimus stotelėse, mažesnes kuro sąnaudas ir mažesnes emisijas į aplinką. Džiugu, kad ir gamintojo atstovas įdėjo daug pastangų užtikrinant pačią moderniausią šio autobuso komplektaciją“, – sako bendrovės „Kauno autobusai“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis.

„Po pirminės autobuso apžiūros galime atsakingai pareikšti, kad tai produktas, viršijantis visų lūkesčius. Tikimės, kad šią vertę pajus ir Kauno miesto gyventojai. 100 autobusų jau yra skaičius, kuris tikrai stipriai prisidės prie miesto oro taršos mažinimo. Kaunas bus pirmasis miestas visoje Europoje, kuriame važinės toks didelis skaičius pažangių hibridinių autobusų“, – kalbėjo bendrovės „Adampolis“ direktorius Vidas Čebatavičius.

Visą informaciją apie autobusą rasite čia.