Ministrų kabinetas rugpjūčio 11 d.  posėdyje sprendė dėl ribojimų Galimybių paso neturintiems asmenims. Nuspręsta atsisakyti ribojimų vietinio (miesto ir priemiesčio) susisiekimo transporte, jie nebus taikomi ir pavėžėjimo bei taksi paslaugoms. Ribojimai neturintiems Galimybių paso bus taikomi tolimojo bei tarptautinio susisiekimo maršrutais važiuojantiems keleiviams.

Į klausimą dėl ribojimų viešajame transporte Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė atsakė: „Įvertintos administravimo galimybės miesto ir priemiesčio transporte, nekalbant apie tolimąjį transportą. Miesto transporte pikiniu laiku, vaikams vykstant į mokyklas, tokį reikalavimą vykdyti būtų sudėtinga, reikėtų papildomų įgaliojimų transporto operatoriui dėl Galimybių paso tikrinimo, todėl nusprendėme ribojimų atsisakyti“.

Taip pat Nutarimo projektu nustatoma galimybė paslaugų teikėjams ar veiklų vykdytojams pasirinkti galimybę paslaugas teikti ir ūkine veiklą vykdyti su Galimybių pasu ir iki 2021 m. rugsėjo 13 d. Atsižvelgiant į pasirinktą veiklos modelį, paslaugų teikėjai ar veiklos vykdytojai turės deklaruoti valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatyta tvarka.

Primename, kad nauji reikalavimai įsigalios nuo rugsėjo 13 d. Atsispausdinus ar parsisiuntus Galimybių pasą, jis galios 60 dienų.

Su teisės akto projektu dėl Galimybių paso galima susipažinti čia

Lina Jakubauskienė

Autorės nuotrauka