Daugiau nei dešimtmetį Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) organizuoja kasmetinius „Atsakingo verslo apdovanojimus“, kurių tikslas – įvertinti ir pagerbti bendroves, praėjusiais metais padariusias didžiausią pažangą įmonių socialinės atsakomybės srityse.

KPA vienija virš pusės šimto Vakarų Lietuvos įmonių ir iš savo narių kasmet pagal veiklos rezultatus išrenka keturias labiausiai pasižymėjusias. Kaip numato apdovanojimų nuostatai, nominantai renkami atsižvelgiant į 8 vertinimo kriterijus: apyvartos augimo, darbuotojų skaičiaus augimo, vidutinio atlyginimo augimo, o taip pat vertinamos darbuotojų skatinimo priemonės, aplinkosaugos priemonės, dalyvavimas miesto gyvenime ir parama, studentų praktika įmonėje.

Susumavus šiemetinių konkursantų rezultatus už 2022 metų pasiekimus pagrindinis Atsakingiausios įmonės apdovanojimas atiteko UAB „Klaipėdos autobusų parkas“.

„Praėję metai išties buvo neeiliniai. Nors pasaulyje siautė energetinė, finansinė krizė, jautėme šalia vykstančio karo padarinius, pavyko įvykdyti netgi daugiau projektų, nei buvome suplanavę. Esu dėkingas visam bendrovės kolektyvui, nes tai yra jų darbo įvertinimas“, – sakė Vaidas Ramanauskas, UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ generalinis direktorius.

Praėjusių metų vasarą uostamiesčio savivaldybei priklausantis „Klaipėdos autobusų parkas“ užbaigė reorganizacijos procesus – prie jo prijungta kita municipalinė bendrovė „Gatvių apšvietimas“.

Miesto ambicija atsisakyti iškastiniu kuru varomo viešojo transporto tampa realybe – vykdant pernai pradėtus tris projektus „Klaipėdos autobusų parkas“ įsigis 33 elektrinius autobusus. O vienas pirkimo sandoris Ekonomikos ir inovacijų ministerijos buvo pripažintas nugalėtoju inovatyviausių pirkimų kategorijoje už pritaikytą naują „sutarties iki rakto“ principą perkant keleivių transporto nuomą.

2022 m. į bendrovės istoriją pateks ir kaip ekologiškiausio kuro naudojimo pradžia. Dujiniai bendrovės autobusai pradėjo naudoti biometaną, kurą, kuris sukuria mažiausią CO2 pėdsaką, yra draugiškiausias aplinkai Klimato kaitos aspektu.

Pernai bendrovė įgyvendino išmanaus eismo valdymo projektą. Minijos – Pilies – Naujojo Uosto – Dariaus ir Girėno gatvėse įrengtos naujos šviesoforų atramos, sumontuoti modernūs valdikliai leis įdiegti „žaliosios bangos“ principą, užtikrins sklandesnį transporto judėjimą viena iš pagrindinių miesto arterijų.

O praėjusių metų pabaigoje „Klaipėdos autobusų parkas“ daug ką nustebino laimėjęs konkursą elektriniais vandens autobusais aptarnauti reguliaraus susisiekimo maršrutus Danės upe.

„Nebijome pokyčių, esame atviri naujovėms, stebime rinką ir ieškome veiklų, kurios neštų miestui ne vien finansinę naudą, o formuotų tvarumo principais grįstą Klaipėdos ateitį. Tad tariu ačiū pramonininkų asociacijos kolegoms, kad pastebėjo ir įvertino mūsų darbus, ir nuoširdžiai linkiu visiems pralenkti mus“, – kvietė V. Ramanauskas, UAB „Klaipėdos autobusų parkas“ generalinis direktorius.

Klaipėdos autobusų parko informacija 

Linos Jakubauskienės nuotrauka