Keleivių vežimo bendrovės „LTG Link“ duomenimis, per pirmus keturis 2023 m. mėnesius traukiniais Lietuvoje keliavo maždaug 1,35 mln. klientų, t. y. 6 proc. daugiau nei praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Nepaisant to, kad dėl šiemet įgyvendinamo elektrifikacijos projekto etapo kurį laiką buvo ribojamas susisiekimas vienu populiariausių maršrutų Vilnius–Klaipėda, bendras keleivių šalyje skaičius šiemet toliau augo, o sostinę ir pajūrį jungiančio maršruto srautai išliko stabilūs.

„Siekiame, kad kuo žmonių tarp miestų judėtų tvaresniu viešuoju transportu. Jau šiandien elektriniais traukiniais be jokio CO2 pėdsako tarp Vilniaus ir Kauno, Trakų bei Kenos pervežame beveik pusę visų keleivių (47 proc.). Tikimės, kad artimiausiais metais pabaigus geležinkelio ruožo Vilnius–Klaipėda elektrifikavimą patogiai ir visiškai tvariai keliauti galės dvigubai daugiau žmonių“, – teigia „LTG Link“ vadovas Linas Baužys.

Be to, 12,5 tūkst. keleivių šiemet vyko tarptautiniu maršrutu Vilnius–Kaunas–Varšuva–Krokuva. Šiuo tarptautiniu maršrutu klientai dažniausiai keliavo tarp didžiųjų abiejų šalių miestų. Daugiausiai (apie  44 proc.) keleivių vyko maršruto atkarpa Vilnius–Varšuva. Penktadalis (20 proc.) žmonių keliavo visu maršrutu nuo Vilniaus iki Krokuvos, dar apie 15 proc. – maršruto atkarpa Kaunas–Varšuva.

Bendrovės duomenimis, šiemet labiausiai augo populiariausio šalies maršruto Vilnius–Kaunas keleivių srautai. Juo per keturis mėnesius keliavo 519 tūkst. žmonių, t. y. 16 proc. daugiau nei ankstesniais metais.

Tokį srautų šuolį lėmė tvarkaraščio pokyčiai ir dažnesni tiek įprasto, tiek greitojo susisiekimo reisai. Prie maršruto populiarumo prisidėjo bendrovės organizuojami papildomi traukiniai, kurių atvykimo ir išvykimo laikas suderinamas su kai kuriais itin dideliais renginiais, pavyzdžiui, svarbiomis krepšinio varžybomis ar koncertais.

Net ir laikinai reikšmingai apribojus maršruto Vilnius–Klaipėda reisų skaičių, šiemet šia kryptimi vyko apie 175 tūkst. keleivių. Tai yra vos 2 proc. mažiau nei praėjusiais metais tuo pačiu metu. Trečio populiariausio maršruto Vilnius–Ignalina–Turmantas keleivių srautai nesikeitė, kaip ir pernai juo vyko apie 172 tūkst. žmonių.

Šiemet reikšmingai augo dalies kitų kelionių krypčių populiarumas: maršrutais Klaipėda–Šilutė ir Vilnius–Marcinkonys pervežta beveik ketvirtadaliu daugiau keleivių nei ankstesniais metais: atitinkamai  – 20 tūkst. ir 51 tūkst. keleivių.

Maršrutais Vilnius–Jašiūnai, Kaunas–Šiauliai bei Vilnius–Vilniaus oro uostas šiemet keliavo penktadaliu daugiau žmonių. Šiomis kryptimis, atitinkamai, pervežta 20 tūkst., 11 tūkst. ir 4 tūkst. žmonių. Be to, pastaruosius penkerius metus internetu parduodamų bilietų dalis kasmet vidutiniškai augo ketvirtadaliu ir šiemet pasiekė 49 proc. visų parduodamų bilietų.

Prieš porą mėnesių pristatyta unikalia skaitmeninė kelionių traukiniais ir aplinkos tausojimo skatinimo programa „Tvarių kelionių klubas“, kurioje sukauptus už įveiktus kilometrus taškus galima keisti į nuolaidas kitoms kelionėms, jau pradėjo naudotis daugiau kaip 12 tūkst. žmonių, iš kurių – 2 tūkst. nauji klientai.

Bendrovė primena, kad naujausia informacija apie keliones traukiniais ir jų tvarkaraščius pateikiama internetinėje svetainėje www.LTGLink.lt

LTG Link Informacija ir nuotrauka