UAB „Scania Lietuva“ bandomiesiems važiavimams UAB „Vilniaus Viešasis Transportas“ (VVT) perdavė „Fencer F1 Integral EV“ žemagrindį elektrinį autobusą, kurį balandžio 10-19 dienomis vilniečiai galės išbandyti 10-ąjame maršrute.

Autobusas varomas 250 kW galios elektriniu varikliu. Baterijų talpa – 350 kWh (422 kWh pasirinktinai).

12,5 m ilgio autobuso išorė ir vidus suprojektuoti taip, kad būtų modernūs ir užtikrintų tinkamą komfortą keleiviams. Salone – 35 sėdynės, įlipimui bei išlipimui skirtos trejos durys. Vairuotojo zona paaukštinta dėl geresnio matomumo, o laiptelių aukštis visoje transporto priemonėje neviršija 200 mm. „Fencer F1 Integral EV“ sumontuotos tokios saugumo sistemos kaip pėsčiųjų apsauga, aklosios zonos aptikimas, įspėjimas apie susidūrimą priekyje, 360 laipsnių apžvalgos sistema ir kt.

Kėbulo konstrukcijose naudojama daug kompozitinių ir korozijai atsparių medžiagų, todėl transporto priemonė puikiai tinka mūsų klimato sąlygoms. Autobusas pernai pristatytas didžiausioje Europoje autobusų parodoje „Busworld“ Briuselyje.

Žemagrindį „Fencer“ kėbulą gamina Kinijos įmonė „Higer“, su kuria Švedijos gamintoją „Scania“ sieja ilgalaikiai santykiai. Įmonių bendradarbiavimas prasidėjo 2008 m., kuomet „Scania“ asortimento autobusai buvo gaminami esamose „Higer“ gamyklose. 2016 metais pastatyta nauja 22 004 m2 ploto gamykla, kurioje pagaminama 1000 autobusų per metus. Baltijos šalyse jau eksploatuojama daugiau nei 30 tokių transporto priemonių.

Mantas Medžius

UAB „Scania Lietuva“ marketingo vadovas